Ferma ZAHARIA DIANA-LAURA II

Ferma ZAHARIA DIANA-LAURA II

Certificat Anaf
Certificat Inregistrare

            In anul 2018 cu ajutorul Fondurilor Europene prin submasura 6.1 ,,Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri’’ am infiintat societatea Zaharia Diana-Laura II.

             SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de sprijinire a stabilirii pentru prima dată a tinerilor fermieri ca șefi/ conducători unici ai unei exploatații agricole.

            OBIECTIVE:

  • Creşterea numărului de tineri fermieri care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca şefi/conducători de exploataţie, fiind încurajați să devină competitivi, să se asocieze, să participe la lanţurile alimentare integrate;
  • Îmbunătăţirea managementului, creşterea competitivităţii sectorului agricol şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igienă şi bunăstarea animalelor și siguranţa la locul de muncă;
  • Crearea posibilității tinerilor fermieri rezidenți, cu un minim de cunoștinte de bază, în vederea instalării ca şefi/ conducători ai exploatației agricole.
  • Încurajarea tinerilor și a familiilor din mediul rural de a se stabili în mediul rural, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei naționale în general.

          Ferma este localizata in sudul Romaniei in Campia Baraganului sub administratia comunei Valea-Ciorii, sat Murgeanca, strada Mircea Eliade, nr 14 si cuprinde sediul social al fermeri si 1 magazie de dimensiuni mici pentru depozitarea culturilor.

         Cultivam in total o suprafata de 5,74 ha cu porumb si dovleac (ambele culturi fiind soiuri romanesti) , repartizate in zona urmatoarelor localitati:

  • Milosesti: 0,94 ha dovleac;
  • Scanteia: 0,5 ha dovleac;
  • Murgeanca:0,56 ha dovleac si 3,74 porumb.

         Firma nu detine utilaje Agricole deoarece efectueaza lucrarile cu diferiti terti. In anul 2020 am achizitionat o motopompa de capacitate mare pentru a ne ajuta la irigat. https://omotor.ro/produs/motopompa-4-ld-640-ly3